Nieuwe vrijwilligers (zilveren kracht)

Ze zijn niet meer uit onze maatschappij weg te denken: de vrijwilligers. En er is steeds meer werk voor ze! Enige tijd geleden werd in het gemeenschapshuis te Lieshout daarom de manifestatie Zilveren Kracht georganiseerd. Doel van deze manifestatie was om vrijwilligers te werven. Ook de Stichting Laarbeeks Landschap was op deze manifestatie aanwezig.

Lees verder:Nieuwe vrijwilligers (zilveren kracht)

Vrienden van het Laarbeeks Landschap

Het is nu acht maanden geleden dat tijdens ons 10 jarig bestaan de Vrienden van het Laarbeeks Landschap is opgestart. Momenteel zitten we op 20 Vrienden; een mooi aantal om mee te beginnen. Zo rond de zomer van 2009 hopen we op 50 Vrienden te zitten. Daarna zullen we bepalen hoe we de bijeengebrachte middelen het beste kunnen besteden.

Croywandeling in Aarle-Rixtel

Avontuurlijke wandeling op Croy die ongeveer 1 uur en 30 minuten duurt.

Goed advies: doe stevige schoenen of beter nog laarzen aan!

Lees verder:Croywandeling in Aarle-Rixtel

De zwarte walnoot van Eijckenlust

Op 10 april is in de muziektuin een bijzondere boom geplant. De boom is ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gemeentehuis door Jonkheer Jan de Jong sr. aangeboden aan het gemeentebestuur van Laarbeek. Het is een nazaat van de monumentale zwarte walnoot die al sinds mensenheugenis op kasteel Eijckenlust staat. Als dit exemplaar net zo mooi wordt als de moederplant dan heeft het centrum van Beek en Donk er weer een parel bij.

Lees verder:De zwarte walnoot van Eijckenlust

Werkzaamheden vrijwilligers landschapsbeheer seizoen 2008/2009

Dit jaar zijn de werkzaamheden al in september begonnen met het plaatsen van de palen die de knooppunten vormen in het wandelroutenetwerk van Laarbeek. 65 knooppuntpalen en meer dan 150 paaltjes en pijltjes tussen de knooppunten om de wandelaars de juiste weg te wijzen. Een hele klus, die bij het uitkomen van deze nieuwsbrief wel afgerond is.

Lees verder:Werkzaamheden vrijwilligers landschapsbeheer seizoen 2008/2009

Aanvullende informatie